Kültéri egység nélküli klíma

Sokszor előfordul, hogy valamely oknál fogva nem telepíthető kültéri egységgel rendelkező klímaberendezés a klimatizálandó helyiségbe. Belvárosi részeken, Budapest belső kerületeiben, műemlék-épületeken, homlokzaton általában nem engedélyezett a kültéri egységek elhelyezése. Ilyen esetekre megoldást jelenthet a rejtett kültéri egységgel működő, vagy a kültéri egység nélküli klíma.

A kültéri egység nélküli berendezések olyan helyiségbe telepíthetők, ahol van a kültérrel határos fal, mely elé elhelyezhető a készülék. Telepítés után a fal külső részén csak két , kb. 15 cm. átmérőjű szellőzőnyílás lesz, melyet esztétikus ráccsal takarunk el.Mivel ezek a berendezések a kültéri és a beltéri egységet is tartalmazzák,a zajszigetelésre nagy súlyt helyez a gyártó.

UNICO EASY padlón álló kültéri egység nélküli klímaberendezés

Az UNICO EASY klímaberendezés egy olyan kültéri egység nélküli berendezés, amely olyan helyiségek klímatizálásakor jöhet szóba, ahol a kültéri egység elhelyezése nehézkes, vagy egyáltalán nem megoldható. Telepítése csak külső falra történhet. Csak hűtős kivitelnél a cseppvíz elvezetéssel sem kell foglalkozni, hiszen a beporlasztásos technika révén a távozó forró levegő árammal együtt távozik. Lábon álló kivitel, és alacsony zajszint jellemzi, de igazán kedveltté relatív kedvező árfekvése teszi. Ez a berendezés infra távvezérlővel rendelkezik.

Inverteres Unico készülékek 

 UNICO oldalfalra szerelhető kültéri egység nélküli klímaberendezés

Az UNICO klímaberendezés egy olyan készülék, amely kültéri egység elhelyezése nélkül is képes az adott helyiség klímatizációs feladatainak ellátására. Telepíteni parapet alá vagy magasfali kivitelben lehet.. A berendezés telepítése csak kültérrel határos falra lehetséges. Alacsony zajszint jellemzi. A cseppvíz elvezetés a csak hűtős készülékeknél egy beporlasztásos technikával történik, ezért külön a cseppvíz elvezetésére nincsen szükség!. A berendezés infra távvezérlővel rendelkezik. A következő típusokat kínáljuk: