Gondolja újra meglévő vagy leendő fűtési rendszerét és alakítsa előnnyé a hátrányt. 
A természeti és gazdasági körülmények egy olyan technológia alkalmazása felé mutatnak ami mind a pénztárcánkat, mind a környezetünket kíméli. A tudomány és az épületgépészet már jelenleg is kínál alternatívákat, és a törekvés (no meg az EU-szabályozás) megvan, hogy egyre több helyen alkalmazzunk megújuló energiaforrásokon alapuló megoldásokat a véges kőolaj- és földgázkészletek fecsérlése helyett, de ezeket a megoldásokat sokan még mindig valami nyugatról jövő úri huncutságnak tartják, és elengedik a fülük mellett. Azonban bőven hallani pozitív példákat is: az ország számos pontján épülnek most már olyan társasházak, lakóparkok, szállodák, melyek korszerű, gazdaságos és környezetkímélő technológiákat, geotermikus energiát, hőszivattyús rendszereket, napkollektorokat alkalmaznak.  Ma már bárki számára elérhető egy olyan energiatakarékos, költséghatékony fűtési megoldás, ami egy életre szólóan megoldja lakása fűtését, hűtését és használati meleg vízellátását.   
Ma már több alternatíva lehetséges a megoldásra. 

Nem kell a gázszámla és a gáz ellátás miatt aggódni

Nem kell beállni az utcáról a gáz vezetékekkel elég költséges módon,Nem kell tűzveszélyes gázpalackokat tárolni.

MIÉRT a levegős HŐSZIVATTYÚ?

Egész évben képes közvetett módon kiaknázni a környezetünk korlátlanul rendelkezésre álló, megújuló energiáját, mint pl. a külső levegő.A levegő mindenhol, időjárástól függetlenül korlátlanul rendelkezésre áll.  Csupán ezt a külső levegőt használja a levegős hőszivattyú rendszer. Ez tulajdonképpen egy klímaberendezés ami 1 kültéri egységből áll amely egység a külső levegőt folyadékká, majd hővé alakítja át. Az átalakított folyadékot cirkuláltatják a házban továbbítva a hőt az ön radiátora, padlófűtése, vagy melegvíztároló egysége részére így áll rendelkezésre a fűtési hőenergia, és a meleg víz.

Nem függ a pillanatnyi napsugárzás erősségétől.Természetes erőforrást használ, így káros anyag kibocsátás sincs.Amennyiben a lakás fűtését teljes egészében a hőszivattyú végzi (monovalens rendszer), nincs szükség kéményreKarbantartási igénye elhanyagolható.Telepítéséhez vissza nem térítendő támogatás igényelhetőMivel ingatlana saját energia forrással rendelkezik, nem csak alacsonyabb a fenntartási (rezsi) költsége, de ingatlanának értéke megnövekszik. Ideális nyaralók téliesítésére, nyáron hűtésére.Telepítési és fenntartási költsége a legalacsonyabb az egyéb alternatív fűtési megoldások között.-15C° hőmérsékletig nem csökken a berendezés teljesítménye. Nem igényel kiegészítő elektromos fűtés.Leolvasztási idő max. 2 perc.A geotermikus hőszivattyúk telepítése egyrészről költséges, másrészről az egész kert felbolygatásával jár.A napkollektoros rendszerek hatékonysága is ki van téve a környezet adottságainak, valamint csak hosszú távon térül meg./ 

A hőszivattyúk között a hatékonysági fokát tekintve élenjáró a Mitsubishi Electric egyedülálló fejlesztése mely más hőszivattyúkkal szemben.

Amit csak a ZUBADAN tud!

A berendezés -25ºC-on is megbízhatóanműködik, egyedülálló teljesítményének köszönhetően monovalens fűtési rendszer kialakítására kiválóan alkalmas. A hagyományos levegő-víz hőszivattyúk alacsonyabb külső hőmérséklet mellett egyre kisebb fűtőteljesítményt szolgáltatnak. A Mitsubishi Zubadan hőszivattyúja a szabadalmaztatott Flash-Injection®technológiájának köszönhetően -15 ºC-os külső hőmérsékletig állandó a teljesítményt ad le, vagyis a +7 ºC-ban rendelkezésre álló fűtési teljesítmény egészen -15 ºC-os hőmérsékletig – tisztán hőszivattyúsan – garantált.  

 

Állandó 100% fűtőteljesítmény

A hagyományos levegő-levegőhőszivattyú alacsonyabbkülső hőmérséklet eseténkevesebb fűtőteljesítménytadnak.Nem így a Zubadan hőszivattyú.Szabadalmaztatott Flas-Injectionkeringésének köszönhetően-15C° esetén is 100%-osfűtőteljesítményt ad önnek, míg más hőszivattyúk ugyanezenhőmérsékletnél maximum 60%-osteljesítményt képesek leadni.

A Flash-Injection® technológiát kifejezetten az alacsony hőmérsékleti üzemre fejlesztették ki; a berendezésbe épített HIC – cső a csőben hőcserélőn átáramló hűtőközeg a befecskendező csonkon is bejut a kompresszorba. A kettős hűtőközeg bevezetés így nagyobb áramlás biztosít alacsony hőmérsékleten illetve hidegindításkor.         

 

A hőszivattyú az  a berendezés mely a környezeti hőmérséklet elvonásával,azt magasabb hőmérsékleti szintre emeli és ezzel a többlet energiával már lehet fűteni, és használati melegvizet előállítani.Azaz 1kW elektromos energiával és 2-4kW környezeti energiával 3-5 kW hőenergiát nyerhetünk.Minden hőszivattyús berendezés hatásfoka nagyban függ az elvonható környezeti hőmérséklettől, és ennek csökkenésével romlik a berendezés teljesítménye is.Nem így a Zubadan berendezéseknél mely -15C külső hőmérsékletnél még 100% teljesítménnyel üzemel.Más levegős hőszivattyús berendezések már -5C fok alatt csökken a teljesítményük és ha nem elegendő ezek a berendezések bekapcsolják az elektromos segéd fűtést. A hőszivattyús berendezések  környezetbarát termékek mert nem bocsátanak ki közvetlenül széndioxidot a levegőbe. 

A levegős hősziavttyúk között is van különbség!

A Zubadan hőszivattyú tisztán hőszivattyús üzemmel képes fedezni az épület fűtési-hűtési igényét, míg a hagyományos rendszerek – az egyre csökkenő teljesítményük miatt –  a gyárilag beépített elektromos segédfűtés révén tudják csak kiszolgálni az épület fűtési igényét, jelentősen lerontva ezzel a rendszer eredő COP-jét. 

Mitsubishi Zubadan termékeink